Direct contact? Bel ons hoofdkantoor 020-707 39 00 of stuur ons een
XL Career Company

Werving en Selectie

Omdat het succesvol invullen van een specifieke vacature een geheel eigen aanpak vereist, wordt in overleg met de opdrachtgever een op maat gemaakt traject uitgezet.

Onder andere de aard en zwaarte van de functie, de tijdsdruk en arbeidsmarktomstandigheden zijn daarbij bepalende factoren. Na een gedegen oriëntatie op uw organisatie en een analyse van de functie wordt een nauwkeurige functie- en vacature omschrijving opgesteld.

De zorgvuldige functie- en bedrijfsanalyse maakt ook een accurate benadering van kandidaten mogelijk. XL heeft de beschikking over verschillende werving- en selectiemethoden.

1). Werving
XL beschikt over een zeer uitgebreid eigen bestand met ruim 150.000+ starters en young professionals. Aan de hand van de functieomschrijving wordt het bestand gescreend op geschikte kandidaten. Voor elke vacante functie raadpleegt XL haar bestand. Daarnaast zorgt XLCC continue voor nieuwe instroom via een breed netwerk van o.a. Hogescholen, Universiteiten, verenigingen, diverse eigen websites en andere kanalen en partners.

2). Matching
Bij iedere opdracht maakt XL gebruik van het gehele bestand en netwerk om zo de beste kandidaten te vinden. Passende kandidaten worden altijd uitgenodigd voor een orienterend gesprek. Voor dit gesprek is er een assessment moment mogelijk. In dit gesprek wordt uitvoerig onderzocht of de kennis en ervaring, de persoonlijkheid en de ambities van de kandidaat overeenkomen met het opgestelde profiel.

3). Selectie
Selectie vindt plaats middels persoonlijke en geavanceerde interviews, mogelijk aangevuld met assessment methoden. Het selectie proces wordt altijd persoonlijk en professioneel begeleid door onze recruiters. Hierbij staat duidelijkheid ten aanzien van de feitelijke kwaliteiten van kandidaten centraal.

4). Procedure
Indien wij van mening zijn dat een kandidaat voldoet aan het door u opgestelde functie- en competentieprofiel, dan stellen wij deze kandidaat aan u voor. Naast het CV van de kandidaat, geven wij onze indruk en advies (profiel). Vervolgens kunt u, indien gewenst, de kandidaat uitnodigen voor een vervolgprocedure.

5). Sollicitatiegesprekken
Nadat u uw interesse kenbaar heeft gemaakt naar aanleiding van de ontvangen cv's en profielen maken wij in overleg een afspraak tussen u en de kandidata(a)t(en). U bent vanaf dit moment zelf in de gelegenheid om sollicitatiegesprekken en/of assesments af te nemen.

6). Aannemen van kandidaten
Indien u een door XL aangeboden kandidaat een arbeidsovereenkomst aanbiedt, betaalt u hiervoor een eenmalige werving- en selectiefee. De grondslag voor de fee is een kopie van de overeengekomen arbeidsovereenkomst.

7). Werving- en selectiefee
Wij hanteren een wervingsfee van het totaal bruto jaarsalaris inclusief emolumenten. Bij aanstelling van de kandidaat is de opdrachtgever deze fee verschuldigd aan XL. Mocht de kandidaat binnen een maand uit dienst treden hanteren wij een garantieregeling van een maand waarin wij kosteloos op zoek gaan naar een andere kandidaat. XL werkt op no cure no pay basis.

8). Psychologisch onderzoek
Indien gewenst is het mogelijk een psychologisch onderzoek en/of een assessment center onderdeel te laten uitmaken van de selectieprocedure.

9). Rapportage
Aan de uitvoering van onze opdrachten wordt de grootst mogelijke zorg, zorgvuldigheid en aandacht besteed. De opdrachtgever wordt, gedurende het proces van onze werkzaamheden adequaat op de hoogte gehouden. XL helpt opdrachtgevers in het kwalitatieve keuzeproces en verbindt zich langdurig aan de eindresultaten, door het actief volgen van de kandidaat in de eerste maanden na aanvang bij de nieuwe werkgever, gevolgd door een evaluatie met de klant.

10). Referenties
Wij hebben reeds uiteenlopende vacatures voor diverse opdrachtgevers vervuld. Zoals de ABN Amro Bank, Achmea, Delta Lloyd en KPN.  



 

Laatste vacatures

XL Career Company

Hoofdkantoor:
Tel 020-7073900
Fax 020-7073901
info@xlcareercompany.nl
Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.