Direct contact? Bel ons hoofdkantoor 020-707 39 00 of stuur ons een
XL Career Company

4 Tips na het behalen van jouw diploma

Wat een fijn gevoel, afgestudeerd! Je hebt er hard voor moeten ploeteren, je sociale leven heeft een tijdje stil gestaan, maar afgelopen zomer was het zo ver. Je hebt sinds afgelopen zomer jouw welbegeerde diploma in the pocket. Je hebt op school bewezen dat je het niveau aankunt en het enige wat je nu nog hoeft te doen is die juiste eerste stap in jouw carrière vinden.

Maar eerst was er de welverdiende vakantie. Je bent lekker bijgebruind en uitgerust en klaar voor de start. Dit klinkt makkelijker dan dat het is. Je hebt tijdens de vakantie hier en daar al wat op jobboards gekeken en daar vind je de meest uiteenlopende banen. De wereld ligt voor je open. Een heerlijk gevoel, maar tegelijkertijd beangstigend. Waar ben ik nou echt naar op zoek? Waar krijg ik een boost energie van? Waar kan ik mijn talenten het best voor inzetten en waar word ik gelukkig van. En bovenal, moet ik nu echt al kiezen wat ik de rest van mijn leven wil gaan doen?

Geen gemakkelijke keuze en vragen, en ook die welverdiende vakantie heeft je niet veel wijzer gemaakt, behalve dat je Spaanse taalskills verbeterd zijn.

Vier tips om erachter te komen in welke richting jij moet solliciteren:

1. Praat met je directe omgeving
Dit zijn de mensen die dicht bij jou staan. Zij kennen je misschien wel beter dan dat jij jezelf kent en kunnen met verfrissende inzichten komen. Stel een vragenlijst op en verspreid deze aan vrienden, oud collega's, familieleden en docenten van jouw opleiding. Dit geeft inzicht in wie je bent en waar je goed in bent. Vergeet ook zeker niet de vraag: binnen welke functie zie jij mij het best tot mijn recht komen?

2. Bel of ga langs bij een uitzendbureau
Recruiters zijn gespecialiseerd in de werving en selectie van kandidaten. Zij kunnen binnen een kort gesprek erachter komen waar jouw interesses liggen en bij wat voor type bedrijf jij het beste past. En wie weet... misschien hebben zij jouw toekomstige baan al beschikbaar?

3. Tests
Er zijn talloze websites beschikbaar waar je er achter kunt komen wat jouw sterkte kanten zijn, wat voor soort werk er bij jouw persoonlijkheid past en wat voor werk je écht leuk zult vinden. Kijk bijvoorbeeld op de website: www.123test.nl.

4. Carrière evenementen
Elk jaar worden er verschillende carrière- of talentdagen georganiseerd. Zowel landelijk als mogelijk via jouw opleiding of school. Hier kun je workshops volgen, leer je meer over de trends in de arbeidsmarkt, kom je in contact met werkgevers en kun je lezingen volgen van inspirerende sprekers. Op deze kom je in aanmerking met organisaties of type banen waar je zelf nooit over na hebt gedacht. En je kunt gelijk goed netwerken.

Succes!

 

  

Laatste vacatures

XL Career Company

Hoofdkantoor:
Tel 020-7073900
Fax 020-7073901
info@xlcareercompany.nl
Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.