Direct contact? Bel ons hoofdkantoor 020-707 39 00 of stuur ons een
XL Career Company

7 top termen om te verwerken in jouw CV

Een CV wordt tegenwoordig niet meer uitgeprint en rustig doorgenomen maar wordt online gescreend. Men kijkt nog maar vluchtig naar wat je gedaan hebt en hoe je carrièrepad verlopen is. Daarom is het extra belangrijk om krachttermen te gebruiken die de manager of recruiter aanspreken. De volgende voorbeelden worden erg graag gezien:

1. Managed
Managen laat zien dat jij overzicht kunt houden en tegelijkertijd ook goed bent met mensen. Het geeft de indruk dat je de leiding kunt nemen en doelgericht bent.

2. Ontwikkeld
Ontwikkelen kan op verschillende manieren ingezet worden. De meest gebruikte versie is het ontwikkelen van iets nieuws. Dit betekend dat jij creatief en innovatief bent.
Ook kan jij een bijdrage hebben geleverd aan iets nieuws wat weer duidt op het feit dat je een teamplayer bent met een kritische blik.

3. Verminderd
Verminderen kan je wellicht negatief overkomen maar er zijn voldoende voorbeelden waarbij het juist iets oplevert. Denk aan het verminderen van de productiekosten of de personeelskosten.

4. Verbeterd
Verbeteren betekent dat er iets beter gemaakt wordt, daarom kun je begrijpen waarom mensen dit graag terug zien op een CV. Ook dit betekent dat je met een kritische blik naar bijvoorbeeld een proces kunt kijken en een verbeterslag in kunt maken.

5. Opgelosd
Een oplossing is nodig als ergens een probleem is. Elke organisatie loopt vroeg of laat tegen problemen aan en voor managers is het heel prettig om te weten dat jij hier mee om kan gaan en bijvoorbeeld niet gelijk in de stress schiet.

6. Vertegenwoordigd
Als vertegenwoordiger ben jij het uithangbord van een organisatie. Iets wat niet iedere werknemer natuurlijk afgaat. Als jij hier ervaring mee hebt geeft dit je een plusje op jouw CV.

7. Geregeld
In het bedrijfsleven kun je het kort of lang over een besluit hebben maar het is belangrijk dat iets opgepakt en geregeld wordt. Als jij dit op jouw CV hebt staan laat het zien dat je een proactieve instelling hebt en dingen af kan maken. Krijg jij een taak of een opdracht, dan wordt het geregeld. Dat is heerlijk voor een manager.  

Laatste vacatures

XL Career Company

Hoofdkantoor:
Tel 020-7073900
Fax 020-7073901
info@xlcareercompany.nl
Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.