Direct contact? Bel ons hoofdkantoor 020-707 39 00 of stuur ons een
XL Career Company

Blijf ver van deze 5 valkuilen om productief te blijven

Je kent het wel; van die dagen waar niets lijkt te lukken. Je hebt het idee dat je een enorme berg over moet, maar je komt geen enkele stap vooruit. Wat een tijdsverspilling, en eigenlijk heb je het gevoel dat het in ieders belang is dat je gewoon naar huis gaat. Vandaag komt er toch helemaal niets nuttigs uit.

Waar komt dit vandaan, en nog belangrijker, wat kun je hieraan doen? Als je voelt dat je aan het treuzelen bent, hoe kun je dan er voor zorgen dat je toch een sprintje trekt en boven aan die berg komt. Je bent op zoek naar focus maar weet niet waar je moet beginnen. De volgende valkuilen moet je ver vandaan blijven om productief te werk kunnen gaan.

1. Je to-do lijst netjes in je hoofd georganiseerd
Wellicht heb je het idee dat jij jouw to-do lijstje netjes georganiseerd hebt in jouw gedachtes maar al deze kleine onderdelen leggen best wel veel druk op jouw brein. Je kunt je er zelf vrij moe door voelen. Je moet er nog aan denken om de dokter te bellen, je hebt een morgen om 12 uur een deadline, je moet nog een cadeautje voor een vriend kopen en je moet nog kaartjes reserveren voor de film van vanavond. Schrijf deze punten op, met een pen of digitaal en laat het vervolgens los. Het voelt heerlijk om na het voldoen van een taak deze door te kunnen streken. Dit geeft echt een gevoel van een prestatie.

2. Geen echte pauzes tussen werkzaamheden
Af en toe pauze, en echt weg lopen van je werkplek of werkzaamheden geeft jouw gedachtes de ruimte om alles in je hoofd op te ruimen en een plekje te geven. Hierdoor kan je vervolgens weer met een frisse en heldere blik verder. Lukt het je niet om geregeld een pauze te nemen? Stel dan een alarm in op jouw telefoon en zorg dat je echt even afstand neemt van hetgeen waar je mee bezig was.

3. Het uitstellen van de moeilijke taken
Het uitstellen van de moeilijke taken zit je onbewust de hele tijd in de weg. Het knaagt aan je. Je weet dat als je klaar bent met wat je nu aan het doen bent er iets vervelends op je aan het wachten is. Dit is iets waar niemand naar uit kijkt en daarom kun je dit maar eigenlijk zo snel mogelijk uit de weg werken.

4. 'Ja' zeggen tegen alles
Er zijn altijd mensen die met de minste moeite het meeste resultaat willen behalen. Zij schuiven graag de minder leuke taken af en komen wellicht ook bij jou terecht. Uiteraard is het goed om een klasgenoot of een collega te helpen maar laat niet over je heen lopen. Door al die vervelende klusjes heb je minder tijd voor je eigen werk.

5. Continu status updates op Social Media checken
Social Media stopt nooit en neemt geen pauze. Daardoor is er altijd iets nieuws te ontdekken. Dit heeft enorme voordelen maar kan tegelijkertijd jouw productiviteit ontzettend in de weg zitten. Om productief te zijn is het het beste om je hier compleet van af te sluiten. Een bekende techniek hiervoor is de Pomodoro Techniek. Je zet een timer op 25 minuten en focus je vervolgens deze periode op niets anders. Je telefoon staat op stil, je krijgt geen meldingen van een nieuwe inkomende e-mail en je gaat niet naar het toilet of pak wat te eten. Doordat jij de timer zet ben je bewust met tijd bezig. Je weet dat er een einde komt aan jouw concentratie waardoor je opkomende gedachtes (even een koekje pakken, even een familielid bellen) weg kunt drukken om vervolgens echt geconcentreerd aan de slag te gaan. 

Bron http://theundercoverrecruiter.com/time-wasters-killing-productivity/

  

Laatste vacatures

XL Career Company

Hoofdkantoor:
Tel 020-7073900
Fax 020-7073901
info@xlcareercompany.nl
Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.