Direct contact? Bel ons hoofdkantoor 020-707 39 00 of stuur ons een
XL Career Company

De do’s en don’ts van de kerstborrel

Misschien heb je er al een aantal gehad, of heb je ze voor de komende week op de agenda staan; de jaarlijkse kerstborrel. Werkborrels zijn bij uitstek een interessant onderwerp voor de roddelkoningen en -koninginnen binnen bedrijven. Met de volgende tips haal jij het beste uit jouw kerstborrel en voorkom je situaties waarmee jij een (slechte) naam kunt maken op werk.

1. DON’t: Ongepast flirten
Een van de grootste don’ts is waarschijnlijk flirten op de werkvloer. Een beetje flirten kan nooit kwaad, maar je wilt jouw collega’s niet de indruk geven dat jij daar komt om jouw nieuwe liefde te vinden. Dansen met een collega kan geen kwaad, maar hou het wel beschaafd.

2. DON’T: Drink teveel
Iedereen drinkt wel eens te veel maar zorg ervoor dat dit niet tijdens de kerstborrel gebeurd. Niets is gênanter dan in het bijzijn van je collega’s onderuit gaan omdat je te veel alcohol op hebt. Kun je niet goed tegen drank op een (bijna) lege maag? Eet dan wat van te voren en drink glaasjes water tussendoor.

3. DO: Kleed je beschaafd
Feestelijke kleding is in de meeste gevallen een must, maar houd het netjes en beschaafd. Mocht je onverwachts de directeur tegen het lijf lopen en wil je er natuurlijk wel beschaafd uitzien. Voor vrouwen is de LBD (little black dress) de meest favoriete keuze en voor mannen een pak met een (rode) stropdas.

4. DO: Sta open voor andere mensen
Je hebt je eigen afdeling of de mensen die jij al kent waar je gegarandeerd een gezellige avond mee kunt hebben. Kerstborrels zijn de ideale gelegenheid om ook eens andere mensen vanuit de organisatie te leren kennen. Over het algemeen is iedereen lekker ontspannen en informeel waardoor een praatje maken een stuk gemakkelijker gaat. Vind je dit toch nog lastig? Trek dan een collega mee en ga samen op zoek naar nieuwe mensen.  

Laatste vacatures

XL Career Company

Hoofdkantoor:
Tel 020-7073900
Fax 020-7073901
info@xlcareercompany.nl
Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.