Direct contact? Bel ons hoofdkantoor 020-707 39 00 of stuur ons een
XL Career Company

De voordelen van een middagdutje

Of je het te laat hebt gemaakt de avond van te voren of dat je een inspannende vergadering hebt gehad. Een middagdutje tijdens kantooruren kan ontzettend verleidelijk zijn. Een minuut of 20-30 helemaal ontspannend en je gedachtes los laten. De informatie die je vandaag hebt opgedaan worden door een tijdelijke onderbreking op z'n plek gezet in jouw hersenen.
Toch is het nog niet gewoon binnen organisaties om een middagdutje te doen. En dat terwijl de siësta in veel landen heel gebruikelijk is. Winkels sluiten er zelfs hun deuren voor.

Slapen verhoogd jouw productiviteit 
Volgens onderzoek van NASA is een dutje van 26 minuten alles wat je nodig hebt om nieuwe energie op te doen. Word je slaperig achter je bureau, gaan je spieren wat zeuren of worden je oogleden steeds zwaarder? Zak dan onderuit en doe jouw ogen voor 26 minuten dicht. Je lichaam ontspant en hierdoor verbeter je jouw prestaties voor de rest van de dag.

Een dutje is goed voor jouw gezondheid
Als je goed bent uitgerust kun je beter omgaan met de stress op de werkvloer. Lukt het je niet om die rust 's nachts te pakken, dan heeft dit invloed op jouw gesteldheid op de werkvloer. Voel je dat je het nodig hebt, pak die rust dan gedurende de dag. Hierdoor kun je de druk en de stress beter aan en ben jij een betere werknemer.

Tip - Maak afspraken met jouw leidinggevende 
Het zou raar zijn als je jouw kussen mee naar werk neemt en zomaar, zonder iets te zeggen, in slaap valt achter jouw bureau. Maar heb jij echt het gevoel dat jij die tijdelijke onderbreking nodig hebt, maak dit dan bespreekbaar met jouw leidinggevende. Geef hierin aan hoe jij je voelt en dat je het gevoel hebt dat je niet optimaal kunt presteren omdat je te moe bent. Maak het bespreekbaar dat jij je elke dag een half uurtje terugtrekt om vervolgens met frisse energie weer aan de slag te gaan. Misschien kun je voorstellen om de tijd in te halen door een kwartiertje eerder te beginnen en een kwartiertje langer te blijven zodat je wel je werkuren blijft draaien. 

Laatste vacatures

XL Career Company

Hoofdkantoor:
Tel 020-7073900
Fax 020-7073901
info@xlcareercompany.nl
Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.