Direct contact? Bel ons hoofdkantoor 020-707 39 00 of stuur ons een
XL Career Company

Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor starters in 2017

Ga jij dit jaar afstuderen of ben je onlangs afgestudeerd en staat een (nieuwe) baan op je to-do lijstje? Deze tips helpen je online positief beoordeeld te worden. Social media wordt steeds vaker gebruikt om nieuwe werknemers te werven. Om jouw kans te vergroten en op te vallen kun jij de volgende voorbereidingen treffen.

1. LinkedIn profiel
Het is zeer waardevol om een LinkedIn profiel aan te maken. Het biedt jou de kans om jezelf kenbaar te maken en een zakelijk netwerk op te bouwen. Hier plaats je als het ware je online CV. Houd het wel in gaten dat het een professionele uitstraling moet hebben en dat je een representatieve foto plaatst. Ook goed om te onthouden is dat je een e-mail adres toevoegt zodat potentiële recruiters en bedrijven makkelijk contact met je kunnen opnemen.

2. Facebook
Bijna elke (studenten)stad heeft een eigen Facebookpagina voor werkzoekenden. Werkgevers plaatsen hier graag vacatures omdat ze op deze manier direct in contact staan met hun kandidaten. Als werkzoekende kun je hier goed gebruik van maken door lid te worden van deze pagina’s. Op die manier blijf jij op de hoogte van wat je vrienden doen en tegelijkertijd kun je meekijken of er nieuwe vacatures tussen staan die jij interessant vindt.

3. Offline contacten
Daarnaast heb je natuurlijk ook nog contacten om je heen die je regelmatig ziet. Volgens de Franse socioloog Bourdieu heeft men naast cultureel kapitaal (kennis, vaardigheden en opleiding) ook nog sociaal kapitaal. Hieronder vallen jouw persoonlijke relaties en netwerken. Via je persoonlijke contacten kun je dingen voor elkaar krijgen en je kan je doelen bereiken door hen in te schakelen. Jij kan hen op de hoogte brengen dat je op zoek naar nieuwe uitdagingen. Wellicht kom je via via wat leuks tegen.

4. Zelf werkgevers benaderen
Jij kan zelf ook persoonlijk werkgevers benaderen en vragen of zij eventueel vacatures open hebben staan. Op deze manier laat jij zien dat jij initiatief neemt en laat jij een goed indruk achter. 

Tegelijkertijd krijg jij een goed indruk van de organisatie. Bedenk bij wat voor type organisaties jij graag zou willen werken en trek de stoute schoenen aan door er gewoon eens langs te gaan. Een LinkedIn onderzoekje naar de HR manager helpt hierbij, zo weet je naar wie je kunt vragen. Succes!


 

Laatste vacatures

XL Career Company

Hoofdkantoor:
Tel 020-7073900
Fax 020-7073901
info@xlcareercompany.nl
Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.