Direct contact? Bel ons hoofdkantoor 020-707 39 00 of stuur ons een
XL Career Company

Nooit meer zenuwachtig voor een interview - 4 tips

Iedereen is er mee bekend en wie weet heeft het je wel eens een functie gekost; de zenuwen die om de hoek komen kijken bij een sollicitatiegesprek. Je hebt een interessante vacature gevonden, je hebt een killerbrief geschreven en dan krijg je het verlossende telefoontje, je mag op gesprek komen bij de organisatie. Je leest je goed in, in de vacaturetekst, je doet onderzoek naar de organisatie en de branche en schrijft voor jezelf duidelijk uit waarom dit de perfecte vacature voor jou is voor dit moment. Een uitstekende voorbereiding maar het moment dat je de organisatie binnenstapt nemen de zenuwen het over. Hierbij XXX tips om dit tegen te gaan.

1. Niet alles draait om jou
Niet alleen jij, maar ook de persoon die het interview met jou afneemt heeft zenuwen. Binnen de organisatie is er een duidelijke behoefte aan nieuw talent en waarschijnlijk heeft de persoon tegenover jou de verantwoordelijkheid hiervoor. Een functie die niet altijd gemakkelijk is. Hij of zij kan hier ook zenuwachtig voor zijn. Jij bent niet voor niets uitgenodigd en de interviewer wilt het beste in jou naar boven halen. Hoe minder interviews hij of zij hoeft te doen, hoe beter de taak volbracht is.

2. Ken jezelf en jouw krachten
Hierbij komt de voorbereiding om de hoek kijken. Jij hebt voor jezelf opgeschreven waarom deze functie bij jou past en waarom jij een goede kandidaat bent. Neem deze aantekeningen mee en kom hierop terug in het gesprek. Zorg dat je hier ook altijd een voorbeeld bij kunt noemen. Jij heeft aan dat je een teamplayer bent, vertel dan van het project waar je laatst aan gewerkt hebt waarbij er extra werk verzet moest worden en jij naar voren bent gestapt.

3. Vertrouw op jezelf
Het moment dat je het kantoor binnenstapt en de zenuwen slaan toe, is het verstandig om te denken aan een situatie waarin jij heel goed heb gepresteerd. Hierdoor wordt jij (onbewust) zekerder van jezelf en dit straal jij ook uit.

4. Vergelijk jezelf niet met de andere kandidaten.
Het heeft geen zin om jezelf te vergelijken met eventuele andere kandidaten, of je ze nu kent of niet. Hou je focus op jezelf, wat jij te bieden hebt en wat jij voor de organisatie kunt betekenen.

Mocht je toch merken dat de zenuwen toeslaan, denk dan aan bovenstaande tips en bedenk dat jij hier zit om over jezelf te vertellen. En wie kan dat beter dan jijzelf! 

 

 

  

Laatste vacatures

XL Career Company

Hoofdkantoor:
Tel 020-7073900
Fax 020-7073901
info@xlcareercompany.nl
Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.