Direct contact? Bel ons hoofdkantoor 020-707 39 00 of stuur ons een
XL Career Company

Start het studiejaar goed

September is weer begonnen en dat bekent voor de meesten onder ons; het nieuwe schooljaar!
Maak jij elke jaar weer goede voornemens maar geef je het na een klein weekje studeren het weer op?

Hier volgen 7 tips waardoor je in een keer je tentamens haalt en je studie naar een hoger niveau tilt!

1) Ga naar alle colleges, ook al worden die om 09.00uur ‘s ochtends ingepland. Tijdens de colleges wordt vaak belangrijke stof voor het tentamen besproken en geeft de docent voorbeelden/anekdotes die je kan associëren aan de stof. Dit maakt het studeren voor dat tentamen een stuk gemakkelijker.

2) Verdeel je leeswerk in kleine stukjes en markeer of maak gelijk aantekeningen. Hierdoor onthoud je de stof beter en hoef je de volgende keer alleen maar je aantekeningen door te nemen.

3) Maak met je werkgroep een drive bestand aan en verdeel de hoofdstukken onder elkaar. Ieder persoon plaatst zijn of haar samenvattingen in het bestand. En voilà op deze manier hoef je A) minder te lezen en B) heb je gelijk samenvatting klaar voor het tentamen!

4) Worden al je tentamens in één week gepland? Zorg dan ervoor dat je weinig verplichtingen hebt in die week. Vraag bijvoorbeeld van te voren vrij van je werk en plan de leuke dingen in de week na je tentamens (dan heb je iets om naar uit te kijken ;) ).

5) Wil je alles uit je studie halen? Lees dan naast de verplichte literatuur ook de boeken die de docenten aanraden. Op deze manier doe je nog meer kennis op dan alleen uit je studieboeken!

6) Zorg goed voor jezelf. Eet gevarieerd en let op seizoensaanbiedingen in de winkel of op de markt. Ook krijg je als student meestal een fikse korting als je lid wordt van sportschool. Wil je hier geen geld aan spenderen? Ga dan voor of na je colleges hardlopen.

7) En andere tip om alles uit je studie te halen is om op zoek te gaan naar studiegerelateerde bijbaantjes. Op deze manier kun jij de theoretische kennis toepassen in de praktijk en geef je een boost aan je cv! Kijk voor vacatures op onze website: www.studentenvacature.nlGa jij binnenkort afstuderen? Kijk op www.xlcareercompany.nl voor startersfuncties en traineeships!

 

 

  

Laatste vacatures

XL Career Company

Hoofdkantoor:
Tel 020-7073900
Fax 020-7073901
info@xlcareercompany.nl
Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.