Direct contact? Bel ons hoofdkantoor 020-707 39 00 of stuur ons een
XL Career Company

Tijd kun je maken

Ken je dat? Je bent de hele dag in de weer geweest maar als je aan het einde van de dag een balans opmaakt is je to do lijstje nog even lang als toen je er aan begon. Soms zou het lekker zijn als er wat meer uren in de dag zaten. Maar zou dat wel helpen?

Harder werken loont niet altijd
Iedereen kent ze wel, mensen die opgeslokt worden door hun werk en nooit meer tijd voor andere dingen hebben. Het lijkt alsof zij hun tijd nuttig besteden maar niets is minder waar. Rust en afleiding heb je nodig om gefocust te blijven. Het leegmaken van je hoofd zorgt voor ruimte waardoor je vervolgens veel gerichter kunt werken. Niet voor niets werken de klassieke tijdsmanagementmethoden met het prioriseren van taken en het maken van to do lijstjes.

Pomodorotechniek
De pomodorotechniek is een klassieke methode voor timemanagement waarbij jij je focust op taken voor de duur van 25 minuten. Na 25 minuten heb je even een break van 5 minuten. Deze 25 minuten sluit je jezelf helemaal af voor de omgeving om je heen en eventuele prikkels. Je verdiept je in de stof waar je mee bezig bent en probeert aan niets anders te denken. Die 25 minuten sta je niet op om even snel een kopje koffie te pakken, nog één aflevering van je favoriete serie te kijken, of naar het toilet te gaan. Dit zijn activiteiten die je eventueel in je pauze kun doen.
Deze methode is bewezen succesvol omdat je weet dat er een eind komt aan de concentratie. Je weet dat er een moment komt dat je weer andere dingen mag doen.
Voor deze methode zijn er verschillende apps beschikbaar, onder andere Focus Booster, maar een simpele timer op een telefoon of op een digitaal horloge werkt net zo goed.

Beoordeel je eigen gedrag
Spreekt de pomodorotechniek je niet aan? Kijk dan kritisch naar je eigen gedrag. Merk je van jezelf dat je snel bent afgeleid als je aan het werk bent? Neem hier dan maatregelen voor:
- Leg je telefoon weg als je aan het werk bent, zet deze op stil of zorg dat je alleen voor noodoproepen gestoord kunt worden. 
- Check behalve de internetpagina's waar je voor je werk moet zijn geen andere paginas. Tijdens dat je aan het werk bent surf je niet even snel naar nu.nl of Facebook. De app RescueTime draait een rapportage uit van jouw online activiteiten gedrag. Het meet hoeveel tijd jij kwijt bent aan specifieke website of apps. Een beter spiegel kun je jezelf niet voorhouden. 

Laatste vacatures

XL Career Company

Hoofdkantoor:
Tel 020-7073900
Fax 020-7073901
info@xlcareercompany.nl
Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.