Direct contact? Bel ons hoofdkantoor 020-707 39 00 of stuur ons een
XL Career Company

Een vliegende start door een traineeship

Traineeships worden steeds populairder. Waar vroeger traineeships een reguliere opleiding verving worden ze nu ingezet als een vervolg van een opleiding. Eerst behaal je een HBO of een WO diploma, en vanuit daar ontwikkel jij je verder middels een traineeship in een specifieke richting. Vaak kan dit ongeacht studieachtergrond. Als geschiedenisdocent kun jij bijvoorbeeld aan IT traineeship beginnen of als afgestudeerde psycholoog aan een traineeship in de Financiële Dienstverlening. Belangrijk is jouw motivatie, affiniteit en opleidingsniveau.

Hulp met kiezen
Het wordt steeds moeilijker. Afgestudeerd en nu? Veel opleidingen zijn breed georiënteerd en die brede basis is zowel een vloek als een zege. Je hebt een diploma in een richting maar binnen die richting is er veel mogelijk. Zo veel dat je in de knoop komt. Hoe kan jij nu al weten bij wat voor organisatie jij past, in wat voor type afdeling jij floreert en waarin jij je verder wilt ontwikkeling. Een traineeship kan hier de oplossing voor zijn.

Professionele ontwikkeling
Een traineeship geeft jou de mogelijkheid om te leren en te werken tegelijkertijd. Jij krijgt de mogelijkheid om de theorie die jij opdoet direct in de praktijk toe te passen. Hierdoor ontwikkel jij je heel doelgericht in de door jou gekozen richting.

Waar vind je traineeship
Waarschijnlijk denk je bij het woord traineeship direct aan multinationals. Dit kan een goede stap zijn maar tegelijkertijd zal de competitie hier veel groter zijn dan bij een kleinere organisatie. Daarnaast zijn er bij kleinere organisaties vaak meer ontwikkelmogelijkheden omdat de trainee centraler in de organisatie staat. In een kleinere werkomgeving krijg je vaak meer eigen verantwoordelijkheden waar je veel van kunt leren.

Doe wat je leuk vindt
Een traineeship is niet iets waar je zomaar mee begint. Het is, als het goed is, echt de start van jouw carrière. Daarnaast zal er veel tijd en energie in gaan zitten. Naast dat je fulltime aan de slag gaat is het ook de bedoeling dat jij door blijft leren en jezelf ontwikkelen. Een ideale start van jouw carrière als je nog meer uit jezelf wilt halen en nog niet uitgeleerd bent. 


Zie voor meer informatie: www.xlcareercompany.nl.
 
 
 


 

Laatste vacatures

XL Career Company

Hoofdkantoor:
Tel 020-7073900
Fax 020-7073901
info@xlcareercompany.nl
Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.