Direct contact? Bel ons hoofdkantoor 020-707 39 00 of stuur ons een
XL Career Company

Wat zet je niet op Facebook?

Facebook is een goed medium die je kunt inzetten bij je zoektocht naar een baan. Steeds meer bedrijven zetten hun openstaande vacatures ook op dit sociale medium. Aan de andere kant speuren werkgevers sociale media ook af om meer over jou als persoon te weten te komen. Wat doe je in het weekend, met wat voor mensen ga je om en op welke manier uit jij jouw mening.

Mocht jouw Facebook profiel zichtbaar zijn voor het grote publiek dan kun je beter ervoor zorgen dat het een representatief beeld van jou weergeeft. Je profiel moet een volwaardige weergave zijn van al jouw positieve persoonlijkheidseigenschappen. Leg de nadruk op wat jouw interesses en ambities buiten de werkplek zijn.

Hieronder volgen een aantal puntjes waar je rekening mee moet houden:
1) Zet geen intieme details over je leven of dronken foto’s op Facebook, doe je dit wel? Zorg dan ervoor dat het dan alleen te zien is voor je eigen vrienden en niet voor je potentiële werkgever.
2) Bovenstaande geldt ook voor taggen, laat anderen jou niet zonder toestemming taggen in een post of op een foto. Dit is een instelling in Facebook en op deze manier heb jij meer controle op de content waar jij mee gelinkt wordt.
3) Lees je een Facebook post die jou raakt? Reageer dan niet gelijk. Denk eerst na voordat je wat typt.
4) Ga niet je werk en/of je collega’s afkraken. Dit kan in eerste instantie negatieve gevolgen hebben voor jouw baan en het is daarnaast ook onprofessioneel.
5) Deel geen vertrouwelijke informatie van en over je werk op sociale media. Ook dit kan nare gevolgen hebben voor je carrière.

Alles wat op je sociale media zet, moet je ervan uitgaan dat het permanent is. Denk daarnaast altijd eerst na voordat je iets post. 

Wat zet je nog meer niet op Facebook?
 
 


 

Laatste vacatures

XL Career Company

Hoofdkantoor:
Tel 020-7073900
Fax 020-7073901
info@xlcareercompany.nl
Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.