Direct contact? Bel ons hoofdkantoor 020-707 39 00 of stuur ons een
XL Career Company

Zo word je een superheld in de ogen van een recruiter

De eisen die bij vacatures staan worden steeds langer. Ook voor startersfuncties moet je meer en meer bagage hebben. Je moet flexibel zijn, kunnen plannen, goed in een team kunnen werken en de leiding nemen waar nodig, communicatief zeer vaardig zijn in meerdere talen, enthousiast, overtuigend, een afgeronde HBO/WO opleiding in een specifieke richting, een interessant en uitdagend afstudeeronderzoek hebben gedaan en goede cijfers hebben behaald. Met een overschot aan kandidaten tegenover minder functies hebben werkgevers vrij spel en kunnen zij onrealistische eisen stellen. Zo kom je er achter wat er echt bedoelt wordt.

1. Bel de recruiter
Niemand kan de vacature zo goed toelichten als de persoon die de tekst heeft opgesteld. Bel gerust naar het telefoonnummer onder aan de vacature en vraag naar de desbetreffende contactpersoon. Bereid voordat je belt wel verdiepende vragen voor en kom er achter wat de harde en wat de zachte eisen zijn. Soms is een bepaald opleidingsniveau gewenst en voor andere functies is het een harde eis. Als je dit van te voren weet kun je voor jezelf bedenken of het 'zin' heeft om te solliciteren.

2. Lees tussen de regels door
Neem te tekst niet al te letterlijk. Je recruiter is op zoek naar de creme de la creme en omschrijft hiervoor het ideaal plaatje. Toch zijn sommige eisen een stuk belangrijker dan de andere en hier moet jij doorheen prikken. Zo kun jij ontbrekende ervaring misschien opvullen met een kwaliteit die niet omschreven is.

3. Lieg niet maar focus op de onderdelen waar je wel aan voldoet
Zorg dat in een gesprek de focus blijft op de onderdelen waar je wel aan voldoet in plaats van de onderdelen waar je niet aan voldoet. Komt er een onderdeel aan de orde waar je minder ervaring in hebt, geef dan aan hoe dit een leermoment voor jou kan zijn of hoe jij andere ervaring hierbij in kan zetten waardoor het toch een succes wordt.
  

Laatste vacatures

XL Career Company

Hoofdkantoor:
Tel 020-7073900
Fax 020-7073901
info@xlcareercompany.nl
Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.