Direct contact? Bel ons hoofdkantoor 020-707 39 00 of stuur ons een
XL Career Company

Ashutosh - Trainee Financiele Dienstverlener

"De organisatie werkt samen met veel interessante opdrachtgevers zodat je bij veel verschillende kantoren kunt zien hoe het in zijn werk gaat. Op deze manier leer je heel veel mensen kennen en bouw je snel een groot netwerk op."

Kun je iets meer over je functie vertellen?
Ik ben via XL in contact gekomen met deze traineeship. Ik volg de traineeship bij een detacheerder in de financiele branche. Sinds mijn start hier als junior consultant heb ik al twee opdrachten gehad. Op dit moment ben ik gedetacheerd bij Syntrus Achmea in De Meern. Syntrus is een pensioenbeheerder en de opdracht houdt zich vooral bezig met het herstellen van pensioengegevens. Dit herstellen doen we door gegevens die niet automatisch door het systeem verwerkt worden handmatig te corrigeren. Naast het herstellen van pensioenaangiftes hebben we ook veel telefonisch contact met accountants en werkgevers om ze te helpen met de pensioenaangiftes.

Kun je een gemiddelde werkdag beschrijven?
Op dit moment kan ik mijn werktijden flexibel inplannen en als ik dus vroeg kan beginnen dan doe ik dat graag, voornamelijk om de files te vermijden. Ik werk meestal van 08:00 tot 16:00uur. Bij aankomst op werk start ik altijd eerst mijn laptop op en check ik mijn mail. Daarna vindt er een korte dagstart plaats. Op dit moment zit ik in een team van vier en met een kleine groep is het snel duidelijk wie wat gaat doen op een dag. Na de dagstart gaat iedereen lekker aan de slag. Dit kan het bellen van werkgevers/accountants zijn of het herstellen van de pensioenaangiftes. Tussendoor eten we en gaan we af en toe lekker naar buiten zodat je even van je scherm weg bent. Aan het eind van de dag registreer ik mijn werkzaamheden en dan is het tijd om af te sluiten en naar huis te rijden.

Hoelang werk je hier nu?
Bij Syntrus werk ik nu ongeveer vier maanden.

Hoe ben je hier terecht gekomen?
Via XL ben ik bij deze traineeship terecht gekomen. Na een inwerkperiode heb ik aangegeven dat ik denk dat de pensioenrichting het beste bij mij als persoon past. Vanwege mijn juridische opleiding zou dat aardig wat raakvlakken moeten hebben. Dat is bij een startersfunctie nog niet het geval, maar voor een toekomstige functie is dat zeker mogelijk. Zodoende ben ik bij Syntrus terechtgekomen.

Hoe was de begeleiding vanuit XL?
Ik heb een goede begeleiding gehad vanuit XL, omdat dit mijn eerste echte sollicitatietraject was heb ik niet veel vergelijkingsmateriaal. Aangezien ik ben aangenomen en ik daarbij veel heb gehad aan de tips van XLCC, was ik erg tevreden.

Met welk idee ben je destijds bij XL binnengelopen?
Het sollicitatiegesprek bij XL was mijn eerste sollicitatiegesprek in jaren, dat was wel spannend allemaal. Ik wilde heel graag laten zien dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging en heb me erg goed voorbereid op het gesprek.

Kun je iets over de sfeer op de werkvloer vertellen?
De sfeer bij Syntrus is relaxed. Op de afdeling waar ik werk is het niet super formeel. Er zitten veel mede collega's die dezelfde traineeship volgen als ik en dat is gezellig.

Wat maakt werken bij AP Support zo leuk?


Het voordeel van werken voor een detacheerder is dat je heel veel mensen leert kennen, en op deze manier dus snel aan je netwerk bouwt. Daarnaast heeft deze organisatie veel interessante opdrachtgevers zodat je bij verschillende kantoren kunt zien hoe het in zijn werk gaat. Daarnaast organiseren ze leuke activiteiten zodat je in contact blijft met mede trainees.
 

Is de traineeship die Ashutosh volgt ook iets voor jou? Reageer nu via: http://www.studentenvacature.nl/titel/14401 
Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.