Direct contact? Bel ons hoofdkantoor 020-707 39 00 of stuur ons een
XL Career Company

Gerard - IT Tester Trainee

"Drie maanden later werd ik door XL Career Company gebeld dat zij een leuke traineeship voor mij hadden. En hier was er meteen een klik."

Kun je iets meer over je functie vertellen?
Via deze organisatie help ik bedrijven bij het aantonen van de kwaliteit van hun software. In sommige gevallen wordt dit door deze bedrijven zelf ontwikkeld in andere gevallen door andere partijen zowel in Nederland als in het buitenland. Als tester ga ik met alle partijen het gesprek aan om de verbinding te vinden tussen de klantwens en de geboden oplossing. Met deze informatie stel ik een plan op om op systematische wijze de nieuwe IT-oplossingen te testen. Daarnaast wordt er van testers verwacht dat ze actief meedenken over verbeteringen binnen het IT-ontwerp- en -ontwikkelproces.

Kun je een gemiddelde werkdag beschrijven?
Ik begin altijd vroeg zodat ik het eerste deel van de dag rustig kan beginnen. Ik check mijn mail en de voortgang van de projecten waar ik aan deelneem of verantwoordelijk voor ben. Op basis hiervan maak ik een planning voor de rest van de dag en zorg ik dat ik bij de juiste mensen in het agenda terecht kom. De rest van mijn dag bestaat uit het voeren van gesprekken met mensen, deze terugkoppelen en verwerken, het opstellen van testplannen en het uitvoeren hiervan.

Hoelang werk je hier nu?
Sinds december 2015.

Hoe ben je hier terecht gekomen?
Via Merel van XL Career Company:)

Hoe was de begeleiding vanuit XL?
Top, meer dan voldoende. Ik vond het leuk dat er regelmatig gepeild werd hoe het ging. 

Met welk idee ben je destijds bij XL binnengelopen?
In eerste instantie heb ik gesolliciteerd op een trainneeship die door jullie werd aangeboden bij een ander bedrijf. Ik wilde graag de overstap maken naar de IT en deze traineeship leek mij een mooie optie. Met de informatie die ik van jullie site had kon ik al goed uit de voeten en ik wilde dus vooral een goede indruk maken zodat ik bij jullie opdrachtgever op gesprek mocht. Uiteindelijk was er door een langdurige selectieprocedure bij die organisatie en niet echt een klik vanuit mijn kant. Drie maanden later werd ik door Merel gebeld dat zij een leuke traineeship voor mij had bij deze organisatie. En hier was er meteen een klik.

Kun je iets over de sfeer op de werkvloer vertellen?
Je moet hier het onderscheid maken tussen de werkvloer bij de organisatie die de traineeship aanbied en bij hun opdrachtgevers. De organisatie is een bedrijf waar je continue wordt uitgedaagd om jezelf verder te ontwikkelen. Het aanbod voor opleidingen is dan ook ontzettend groot, ikzelf heb het komende half jaar minstens twee trainingen per week ingepland. Dit zijn opleidingen met betrekking tot de IT maar ook op het gebied van social skills. De organisatie bestaat uit een groep jonge mensen die gedreven zijn om zichzelf te ontwikkelen, dit is goed te merken want je kan iedereen om hulp vragen en door iedereen om hulp worden gevraagd.
Bij de opdrachtgevers is natuurlijk afhankelijk van waar je terecht komt maar over het algemeen is de sfeer daar goed. Wij als IT testers zijn voor veel bedrijven een begrip en worden uitgekozen op hun kwaliteit. Hierdoor kom je vaak terecht in uitdagende rollen waar je binnen dezelfde opdracht goed kan doorgroeien. En als de opdracht niet is wat jij er in zoekt dan is er altijd ruimte om dit binnen de organisatie te overleggen en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Wat maakt werken bij deze organisatie zo leuk?
Het is een jong en dynamisch bedrijf met een drive om zichzelf en de medewerkers te ontwikkelen. Tijdens mijn kennismaking had ik direct het gevoel dat ze ook echt deden wat ze verkochten. Inmiddels kan ik alleen nog maar herhalen. Er wordt goed voor de medewerkers gezorgd en op zijn tijd is er ook ruimt voor een leuk feestje.

Is de traineeship die Gerard volgt ook iets voor jou? Reageer nu via: https://www.studentenvacature.nl/titel/14311. 
Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.