Direct contact? Bel ons hoofdkantoor 020-707 39 00 of stuur ons een
XL Career Company

Meike - PSR Group B.V.

"In eerste instantie was dit een tijdelijke functie voor 3 maanden. Dit bleef maar doorgaan en sinds december ben ik bij hen in dienst."

Kun je iets meer over je functie vertellen?
Ik werk bij PSR in de functie van junior recruiter. Anderhalf jaar geleden ben ik hier via XL begonnen in de functie van recruitment assistent. In deze functie verleende ik, zoals de functienaam al aangeeft, ondersteuning aan de recruiters. Hierbij kun je denken aan het invoeren van CV’s, afspraken inplannen met kandidaten en het updaten van oude kandidaat bestanden. Ik was veel aan de telefoon en had veel contact met de kandidaten. Na verloop van tijd ben ik zelf telefonische interviews gaan doen en ben ik doorgegroeid naar de functie van junior recruiter.

Was dit wat je ervan verwachte?
Ja, eigenlijk wel. Het was echt een administratieve functie met veel contact met kandidaten. Dit contact is elke keer anders en dat maakte het werk erg interessant. Om door te kunnen groeien heb ik interview trainingen mogen volgen en heb ik veel bijgeleerd over de pharma-industrie. Dit is niet mijn achtergrond dus die bijscholing kwam goed van pas. Ik wist eigenlijk niets van klinische geneesmiddelen en er waren voor mij veel onbekende termen maar je kunt natuurlijk niet iemand interviewen zonder achtergrond. Naast de trainingen heb ik veel met collega’s gepraat en mijzelf verdiept in deze wereld.

Kun je een gemiddelde werkdag beschrijven?
Ik beheer het gehele proces van mijn eigen vacatures. Van het uitschrijven van de vacaturetekst tot aan het voorstellen van de kandidaat aan de klant.
Als ik binnenkom check ik altijd eerst mijn mail. Vaak waren er nog kandidaten die een CV zouden toe mailen en klanten die een afspraak in wilde plannen.
Ik controleer wat de status is van mijn vacatures. Wie ik terug zou bellen en wie mij terug zou bellen. Gemiddeld heb ik elke dag wel een telefonische intake, het voorbereiden hiervan duurt gemiddeld een half uur. Ik lees de vacature en het CV nog goed door en stel vragen op. Daarnaast heb ik nog face2face gesprekken, deze zijn het leukst om te doen omdat je gelijk iemands reactie ziet.
Op dit moment ben ik hiernaast veel bezig met het organiseren van het bedrijfsuitje dus daar gaat wat tijd in zitten.

Als wij een vacature binnen krijgen wordt deze verdeeld onder mij en mijn collega’s. De vacature wordt uitgezet op de website en wij schrijven onze zoekcriteria uit. De volgende stap hangt van de vacature af. Als we goede reacties binnen krijgen kunnen we hiermee verder, anders moeten wij zelf mensen benaderen via bijv LinkedIn of jobboards. Het leuke hieraan is dat mensen over het algemeen heel enthousiast reageren. Ook al zijn ze niet geïnteresseerd, dan nog krijg je een positieve reactie en vinden ze het fijn dat je aan ze hebt gedacht.

Hoelang werk je hier nu?
Inmiddels alweer anderhalf jaar.

Hoe ben je hier terecht gekomen?
Het half jaar nadat ik was afgestudeerd werkte ik op de klantenservice afdeling van een zorgverzekering. Hier had ik het totaal niet naar mijn zin dus ik was hard op zoek naar iets anders. Ik stond eigenlijk al heel lang bij XL ingeschreven en checkte de website regelmatig. Toen ik deze vacature zag heb ik gelijk mijn motivatie gestuurd en heeft XL contact met mij opgenomen.
Ik ben bij XL op gesprek geweest en kon vrij snel daarna bij PSR op gesprek. PSR voelde als een ontzettend leuk bedrijf en ik hoopte heel erg dat ik zou worden aangenomen. Uiteindelijk heeft de vestigingsmanager van XL mij gebeld en verteld dat ik was aangenomen.

Hoe was de begeleiding vanuit XL?
De begeleiding vanuit XL was prima, ik merkte eigenlijk niet echt dat ik via een uitzendbureau werkte. Behalve natuurlijk de werkbriefjes die ik op stuude. Er is wel eens wat mis gegaan met mijn loon maar nadat ik daar iemand over had gesproken is dit gelijk opgelost. Nu ik zelf in deze wereld werk kan ik me voorstellen dat dit een keer gebeurd.
Binnen PSR reageerde men heel prettig. Ze behandelde mij gelijk als een volwaardig lid van het team in plaats van een tijdelijke uitzendkracht.

Met welk idee ben je destijds bij XL binnengelopen?
Toen ik mij inschreef was ik op zoek naar een bijbaan tijdens mijn studie. In eerste instantie wist ik niet dat XL ook toffe starterfuncties hadden totdat ik beter ging zoeken.

Had je verwacht dat je nu nog steeds bij een baan via XL zou werken?
In eerste instantie was dit een tijdelijke functie voor 3 maanden op uitzendbasis. Dit bleef maar doorgaan en sinds december ben ik bij hen in dienst.

Kun je iets over de sfeer op de werkvloer vertellen?
PSR is een redelijk informeel, wat kleiner bedrijf met veel professionals. Het leuke is dat je bij alle collega’s gewoon binnen kunt lopen en dat iedereen elkaar graag helpt. Hierdoor kun je veel van elkaar leren. Ik ben de jongste in het team. We hebben wel eens vaker uitzendkrachten via XL maar dit is voornamelijk tijdelijk.

Wat maakt werken bij PSR zo leuk?

De afwisseling van het werk maakt het uitdagend. Naast het werk op kantoor gaan wij ook naar evenementen zoals carrièrebeurzen en langs hogescholen en universiteiten om mensen over deze branche te informeren en eventueel aan ons te binden. Ik had verwacht dat deze branche heel commercieel en eigenlijk vrij kil zou zijn, maar het tegenovergestelde is waar. 
Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.