Direct contact? Bel ons hoofdkantoor 020-707 39 00 of stuur ons een
XL Career Company

Shanice - TNO Bedrijven

"In korter dan twee weken had ik twee sollicitatiegesprekken gehad en was ik aangenomen voor de trainee functie van Market Researcher!"

Kun je iets meer over je functie vertellen?
TNO Bedrijven (TB) in Delft, is een structuurvennootschap die juridisch, financieel en bestuurlijk los staat van TNO zelf, de aandeelhouder. TB is aandeelhouder van een aantal B.V. ’s die zij helpen om baanbrekende wetenschappelijke kennis op de markt te brengen die binnen TNO is ontwikkeld. Mijn functie is om voor elk van deze B.V. ’s een Buy&Build Strategy te maken d.m.v. markt onderzoek, met als doel de marktpositie te versterken van deze B.V. ‘s.

Kun je een gemiddelde werkdag beschrijven?
Mijn werkdag heeft flexibele werktijden, in de ochtend zou ik in principe om 10 uur nog naar binnen kunnen lopen, als ik de 8 uur per dag maar haal. Meestal werk ik van 08:30 tot 17:00, een echte kantoor baan waarbij ik grotendeels achter de computer werk. Af en toe zitten er dagen tussen waarbij ik een B.V. bezoek, symposiums mag bijwonen en ander werk gerelateerde activiteiten.

Hoelang werk je hier nu?
Vanaf juni 2014 ben ik via XL bij TB terecht gekomen, waarna TB mij een jaarcontract heeft aangeboden met een trainee functie, die ik blijmoedig geaccepteerd heb, en vervolgens ben ik vanaf januari 2015 in vaste dienst gekomen.

Hoe ben je hier terecht gekomen?
In mijn hbo bachelor afstudeer jaar, was ik actief op zoek naar een baan. Omdat het tegenwoordig erg lastig is om een baan te vinden, solliciteerde ik op een mbo 4 functie als administratief medewerker. Dit was het uiteindelijk niet geworden maar via deze sollicitatie nam XL contact met mij op met een vacature voorstel. Deze functie was oorspronkelijk een opdracht die 2 à 3 maanden zou duren en waarbij ik een Buy&Build Strategy moest ontwikkelen voor de B.V.‘s van TNO Bedrijven. Over deze vacature was ik erg enthousiast, alhoewel ik nog nooit van een Buy&Build Strategy had gehoord was ik er van overtuigd dat het een opdracht was die zou aansluiten op mijn opleiding, en dat is natuurlijk het doel van de meeste afstuderende studenten. Na een bezoekje te hebben gebracht aan het kantoor van XL, op een zekere donderdag, hebben ze mijn profiel aan TNO Bedrijven voorgesteld die vervolgens een sollicitatiegesprek met mij wilde die maandag erop. TB deelde mijn enthousiasme en ik kon gelijk die zelfde week beginnen. In korter dan twee weken had ik dus twee sollicitatie gesprekken gehad en aangenomen voor de trainee functie als “(Market) Researcher”!

Hoe was de begeleiding vanuit XL?
Wat mij is opgevallen is dat de mensen die bij XL werken jong zijn, nemen hun werk serieus en zijn erg vriendelijk. Ze hebben mij een zeer goede baan bezorgd, mij regelmatig gevraagd hoe het ging via e-mail en ze zijn zelfs even langs gekomen voor een gesprekje met mijn baas en ik over de ervaringen van beide kanten.

Met welk idee ben je destijds bij XL binnengekomen?
De dag toen ik een bezoekje bracht aan XL was mij telefonisch al eerder een functie uitvoerig uitgelegd, ik liep daar met het idee naar binnen om te bewijzen dat ik de juiste persoon was voor die functie en dat ze mij zouden aanbevelen aan het desbetreffende bedrijf.

Had je verwacht dat je nu nog steeds bij een baan via XL zou werken?
Dat ik nog steeds werk bij het bedrijf dat ik via XL heb verkregen, had ik zeker weten niet verwacht en ik ben ze daar erg dankbaar voor!

Kun je iets over de sfeer op de werkvloer vertellen?
Met mijn collega’s kan ik het erg goed vinden, wat ik persoonlijk één van de belangrijke factoren vind van een fijne werkvloer/sfeer. De mensen om me heen zijn leuk en aardig, waardoor ik elke dag met plezier naar mijn werk toe ga. Verder zijn het ook zeer intelligente mensen die altijd bereid zijn mij feedback te geven, zowel positief als negatief, ik leer dus heel veel van mijn collega’s.

Wat maakt werken bij TNO zo leuk?
Wat ik leuk vind aan deze functie is dat het heel leerzaam is, de B.V. ’s waar ik aan werk zijn erg divers waardoor ik dus veel leer over uiteenlopende industrieën; hierdoor ontwikkel ik kennis op verschillende gebieden. Verder krijg ik ook tussen-opdrachten, die geheel anders zijn dan het maken van een Buy&Build Strategy, dit ervaar ik als een compliment doordat ze mij toevertrouwen met andere (verantwoordelijke) taken, ook is dit erg fijn voor de variatie en houd me goed gefocust. 
Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.